Så kan du nå framgång inom swingtrading

Hur når man framgång inom swingtrading? Är det svårt att lyckas – och vad bör man tänka på? Nedan finner du en hel del värdefulla tips och råd för hur du kan tänka.

Tips och trix för att nå framgång inom swingtrading

Här kommer lite mer tips och råd för att lyckas som swingtrader. Råd som är bra både för nybörjare och för dig som hållit på ett tag.

 • Networka med andra. Hitta andra swingtraders som du kan samarbeta med eller lära dig av. Det är både roligt och lärorikt.
 • Lär dig teknisk analys. Även om TA och teknisk analys inte är en direkt väg till att investera och tjäna enkla pengar så hjälper det dig att förstå marknadsstrukturer och rörelser på börsen. Detta gäller speciellt om du är nybörjare. Teknisk analys är tyvärr inte den heliga gral som många hoppas på och som beskrivs i olika trading böcker och sidor på nätet. Men som jag skrev ovan så är det en bra utgångspunkt och en bra plats att starta på. När du börjar att testa teknisk analys med riktig handel och du börjar att föra riktig statistik på hur de olika formationerna och indikatorerna inom teknisk analys fungerar så kommer du se att mer än 95% av det inte är värt att fortsätta med. Däremot så har du sparat en hel del pengar genom att du nu vet vad som fungerar inom teknisk analys och vad som inte fungerar. Det finns en del som fungerar inom teknisk analys och som fungerar mycket bra. Detta skall du försöka hitta och använda dig om och om igen. Det är här du kan börja att investera och tjäna pengar på swingtrading.
 • Undvik aktier som inte är likvida.
 • Försök att följa trenden i dina investeringar. Att använda ett enkelt medelvärde kan man komma långt med. Det kan vara ett enkelt sätt att undvika onödiga förluster och speciellt om du är nybörjare och skall börja investera.
 • Stirra dig inte blind bara på ett tidsintervall. Många gånger kan man få bra idéer genom att titta på ett tidsintervall som är högre eller lägre. Om du exempelvis normalt använder dagsdata så kan du få idéer till investeringar genom att titta på veckodata eller kanske till och med 60 minuters data.
 • Om möjligt. Specialisera dig på något och bli riktigt duktig på det. Det är bättre att bli expert på något område än att lära sig lite av allt på marknaden. Det gäller både vid val av marknaden och trading strategi och speciellt om du är nybörjare.
 • Den kanske vanligaste orsaken till att någon misslyckas är för att dom handlar för mycket. Man övertradar helt enkelt. Gör en plan och följ den.
 • Innan du använder en indikator för entry eller exit. Testa det först innan du satsar riktiga pengar. Jag använder programvaror för detta men du kan göra mycket manuellt också. Huvudsaken är att du inte satsar pengar på något som du inte är helt säker på om det fungerar.
 • Använd stoploss så mycket som möjligt. Var försiktig. Vissa trading strategier slutar att fungera om du använder det när du investerar. Vissa har svårt att tro på detta och jag uppmanar dig att göra dina tester själv för att se vad som gäller här. Jag har kollegor som inte använder stoploss överhuvudtaget på grund av detta. Givetvis skulle jag inte rekommendera en nybörjare att börja trejda utan stopplosser på marknaden då man kanske inte ens lärt sig vad som fungerar eller inte på börsen ännu.
 • Disciplin: En bra swingtrading strategi är värdelös när du investerar utan disciplin. Många swingtraders förlorar mycket pengar för att de misslyckas med detta. Ett bra uttryck för detta är,  ”Planera handeln och handla planen.” Framgång är omöjligt utan disciplin. Som nybörjare kan det vara förödande att inte förstå detta när man börjar att investera.
 • Tänk på att det är inte om du har rätt eller fel som betyder något i slutändan utan hur mycket pengar du investerar när du har rätt och hur mycket du förlorar när du har fel.
 • Här har jag skrivit om många fler tips för nybörjare inom trading.
 • Skaffa dig en journal att skriva i. Det gäller både för dina trades och för dina upplevelser och det du lär dig om strategier och marknaden. Någon form av dagbok eller journal brukar vara något som nästan alla  framgångsrika swingtraders som jag känner har. Många säger också att det har varit deras viktigaste verktyg för att lyckas överhuvudtaget. Det finns mycket information om detta om du googlar lite på nätet. Som Tradermedlem på Samuelssons Rapport så får du tillgång till några journaler som är användbara inom swingtrading.

Är det något som jag har missat och som du skulle vilja lägga till? Vad har hjälpt dig framåt i din swingtrading? Hör gärna av dig så uppdaterar jag artikeln. Du kan också lägga till en kommentar om det är något som du vill tipsa om.