Kan Swingtrading göra dig rik? (Hur mycket tjänar en swingtrader?)

Swingtrading är en av de mest populära tradingstilarna och strävar efter att dra nytta av medelfristiga prisrörelser som varar från några dagar, upp till flera veckor. Att vara mindre snabb än andra handelsformer, som dagshandel , är det den perfekta typen av handel för nybörjare eller ännu mer erfarna handlare som vill ha en handelsform som enkelt kan kombineras med ett heltidsjobb. Så, med tanke på dessa omständigheter, är handel verkligen så lönsamt? Räcker det att göra dig rik?

Swingtrading kan definitivt göra dig rik. Med en genomsnittlig årlig avkastning på cirka 30% skulle du fördubbla ditt kapital vart tredje år, vilket kommer att växa till enorma belopp över tiden. Warren Buffet, den berömda investeraren som ofta kallas ”Oracle of Omaha”, har byggt upp sin förmögenhet genom att uppnå avkastning på cirka 20% årligen. Detta bevisar verkligen hur sammansättning kommer att göra underverk på lång sikt!

Efter att ha konstaterat att det verkligen är möjligt att bli rik genom svinghandel kan du ha några fler frågor som är relaterade till den ursprungliga frågan.

I den här artikeln ska vi försöka svara på följande frågor:

 • Hur mycket pengar kan jag tjäna i swingtrading?
 • Hur många swingtraders blir det faktiskt lönsamt? Vad kan du göra för att öka dina odds för att faktiskt bli en vinnare?
 • Hur kan jag komma igång med swinghandel, på det enklaste och mest effektiva sättet ?

Som ni ser har vi mycket att täcka, så låt oss börja direkt!

 

 

Hur mycket pengar kan du tjäna i Swing Trading: Vad är en realistisk avkastning för en Swingtrader?

Frågan, hur mycket tjänar en swingtraders, är en som vi får hela tiden. Faktum är att vi har ägnat en hel artikel som går djupare in på vilka typer av avkastning du kan förvänta dig som swinghandlare.

För att ge ett kort svar kan du dock säga att du kan tjäna allt mellan 10% -50 per år på swing trading, förutsatt att du har en gedigen handelsstrategi som har testats och verifierats grundligt.

Som du ser är det ett ganska stort intervall, och där din avkastning kommer att sluta beror mycket på faktorer som:

 1. Positionsstorlek – Uppenbarligen ju mer du riskerar, desto större blir dina vinnare och förlorare. Som handlare försöker vi alltid hitta en balans mellan risk och avkastning. Om vi ​​riskerar för mycket kan vi riskera att bli helt utplånade. Å andra sidan, om vi riskerar för lite, kommer vår avkastning inte att vara proportionell mot den ansträngning vi lägger in.
 2. Möjlighet: Naturligtvis, ju fler affärer du får ta desto högre avkastning får du. Ett sätt att säkerställa att du får tillräcklig möjlighet är att handla MÅNGA aktier. Detta borde inte vara ett problem med tanke på att det bokstavligen finns tusentals aktier att välja mellan.
 3. Din förmåga att följa strategin: Din kant ligger i den strategi du handlar, och avvikelser från de förutbestämda reglerna kommer sannolikt inte att sluta bra.

Oavsett vilken avkastning du gör måste allt från 10% och uppåt betraktas som en bra avkastning, eftersom det ligger runt marknadsgenomsnittet. Kom ihåg att extremt få pengechefer, även av dem som är professionella, lyckas slå marknaden!

Hur stor andel av Swingtraders är lönsamma?

Du har antagligen hört rykten om att så många som 90% till 95% av handlarna tappar pengar på marknaderna. Det kan tyckas svårt att förstå, men även om det är mer en utbildad gissning, tycker vi inte att det är så långt hämtat. De flesta människor blir helt enkelt inte rika genom handel!

Frågan bakom denna statistik ligger i att de flesta tror att de kan närma sig marknaderna direkt utan ordentlig utbildning och / eller erfarenhet. Detta är ganska konstigt, med tanke på att alla andra yrken kommer att kräva att utbildningen utförs på ett korrekt och korrekt sätt.

Med andra ord är det viktigaste du kan göra för att undvika att falla i kategorin förlorande handlare, att se till att du har rätt erfarenhet eller utbildning som behövs för att ta itu med marknaderna. Vi tittar närmare på vad du kan och bör göra för att lära dig handel, senare i artikeln!

Hur mycket pengar behöver du för att vara en Swingtrader?: Praktiska överväganden

Hur mycket pengar behöver du för Swing Trading?

Hur mycket pengar behöver du för Swingtrading?

Det finns ett par saker du måste tänka på när du bestämmer hur mycket pengar du ska ägna åt din swinghandel. Låt oss ta en titt på de olika faktorerna som spelas och hur de påverkar det minsta belopp som krävs.

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att det verkligen inte finns några minimikapitalkrav för att börja handla med aktier. Det finns dock några viktiga saker att tänka på som verkligen kommer att avgöra vad som är ett acceptabelt minimibelopp i ditt specifika fall.

Din riskaccept: Generellt sett bör du hålla din risk per handel till högst några procent av ditt kontosaldo. Annars riskerar du att drabbas av utdrag som är oåtervinnbara på grund av deras stora storlek. Till exempel skulle en drawdown på 90% kräva en massiv avkastning på 900% bara för att komma tillbaka till breakeven.

Priset på de aktier du handlar: Ett lager kan kosta allt från några öre, upp till tusentals dollar. För att hålla det riskerade beloppet för varje handel på en acceptabel nivå, kommer du att upptäcka att du kanske måste överge några av de dyra aktierna om du har relativt få kontanter.

Till exempel, om du har $ 1000 och ska köpa ett aktiepris till $ 500 och placera din stoppförlust 10% under ingångspriset, betyder det att du riskerar totalt 5% av ditt totala kontosaldo. Som du ser är detta ganska mycket mer än de rekommenderade 2-3% och kan betyda att du helt enkelt inte har råd att köpa den aktien.

Provisioner:  En extremt viktig aspekt av vilken handelsstil som helst är inverkan av provisioner och handelskostnader på din handel. Beroende på vilken kostnadsstruktur du väljer kan det vara så att du måste ta större positioner mätt i dollar, inte att provisioner tar en för stor del av ditt handelskapital.

Därför bör du alltid se till att minimera dina provisionskostnader och transaktionskostnader! Idag finns det till och med mäklare som erbjuder $ 0 provisioner, som verkligen gör denna fråga obefintlig.

Effekten av glidning på dina affärer (viktigt!)

Slippage ...

Slippage …

En viktig sak att tänka på innan du går in i ett lager är hur flytande det är. För att dina beställningar inte bara ska kunna placeras utan också utföras till det pris du ser i diagrammet måste det finnas några köpare eller säljare som är villiga att acceptera det pris du erbjuder. Med andra ord måste marknaden vara så flytande att den kan svälja dina beställningar utan någon betydande glidning.

Slippage är helt enkelt när du måste acceptera ett mindre gynnsamt pris eftersom det inte finns några köpare eller säljare som är villiga att ta den andra sidan av handeln.

Ibland kan glidning till och med göra till synes bra handelsstrategier till förlorande strategier. Detta tenderar att vara mer av ett problem med mindre aktier med mycket låg likviditet, som många öreaktier.

Om du fortsätter att handla stora aktier eller medelstora aktier är det vanligtvis inte så mycket ett problem. Särskilt med tanke på att swing tradingstrategier vanligtvis har ganska stora vinnare som tål en viss glidning. Daghandlare, å andra sidan, kommer ofta att behöva noggrant bedöma likviditeten på en marknad, med tanke på att deras individuella vinster tenderar att vara relativt små.

Hur man avgör om en marknad har låg likviditet

Det enklaste sättet är att titta på dollarn eller antalet aktier som handlas i genomsnitt varje dag. Mycket likvida aktier kommer att ha en daglig handelsvolym på flera miljoner eller tiotals miljoner dollar varje dag, vilket innebär att det är mycket osannolikt att du får stora mängder glidning på dina affärer. När aktier handlas i volymer på $ 1 000 000 eller mer bör du också vara helt bra, förutsatt att du inte handlar för stora positioner.

Ett annat sätt att snabbt få en känsla av likviditeten på en marknad är att titta på hur även staplarna visas i diagrammet. Om det finns många luckor och oregelbundna rörelser indikerar det att du har att göra med en marknad som inte är mycket likvid.

Ett snabbt tips för att fortsätta med detta tema är att titta på de lägre tidsramarna, till exempel 5, 10 eller 15-minuts staplar, och se om detsamma gäller dessa barupplösningar. Ju längre ner du kan gå med rörelserna ser smidiga ut, desto mer likvid är marknaden. Det visar helt enkelt att trots den låga tidsramen gjordes tillräckligt många affärer under den korta tidsperioden för att få staplarna att se jämna ut.

På bilden nedan ser du ett exempel på en marknad som tydligt saknar likviditet.

Låg likviditet

Låg likviditet

Bilden nedan å andra sidan visar en marknad med måttlig till hög likviditet.

Låg likviditet

Låg likviditet

Efter timmar handel

Eftermarknaden, där du kan handla vissa aktier utanför den ordinarie öppettiden, tenderar att vara ganska illikvid, även för några av de största aktierna. Därför rekommenderas att du håller dig inom de ordinarie öppettiderna så mycket som möjligt.

Hur man kommer igång i Swing Trading

Komma igång i Swing Trading

Med allt detta täckt ville vi bara ge några enkla steg för hur du kan komma igång med swing trading och börja din resa mot att bli rik. Du kan säga att du kan närma dig detta på två sätt:

 1. Lär dig swinghandel själv
 2. Gå på en kurs

Låt oss titta kort på båda dessa två alternativ!

Lär dig swinghandel själv

Det är verkligen möjligt att lära sig swinghandel på egen hand och börja din resa mot att bli rik på det sättet. Du måste dock förbereda dig för en försök och felprocess, där de flesta saker du försöker helt enkelt inte fungerar alls.

Här är några korta tips om du vill lära dig swinghandel själv:

 1. Lär dig att backa testa: Detta är en avgörande färdighet att ha, som låter dig testa den historiska utvecklingen för de handelsstrategier du ska handla. Vi skulle till och med sträcka oss så långt som att säga att det är avgörande för din framgång som swinghandlare! Var noga med att kolla in vår artikel om backtesting för mer information om detta!
 2. Börja bygga dina handelsstrategier: När du vet hur du testar dina idéer är det dags att konstruera de strategier som du kommer att använda för din handel! För mer vägledning om detta ämne, rekommenderar vi verkligen att du läser vår artikel om hur man bygger en handelsstrategi!
 3. Handel: Nu är det dags att börja handla strategin och börja din resa mot att bli rik! Förhoppningsvis, om du har konstruerat strategin på ett korrekt sätt, bör du ha oddsen till din fördel!

Ta en tradingkurs!

Om du vill undvika frustrationen över att ständigt testa nya tillvägagångssätt och idéer utan att hitta någonting, bör du definitivt överväga att ta en handelskurs. På det sättet får du alla verktyg du behöver för att börja handla direkt, vilket i slutändan oftast sparar mer pengar än den ursprungliga kostnaden för själva kursen.

Du kanske tror att vi är lite partiska här på The Robust Trader, med tanke på att vi själva erbjuder kurser för handel. Vi tror inte att det är fallet. Vi har helt enkelt sett för många studenter som har kämpat länge och som äntligen får det när de lär sig en ordentlig, testad handelsteknik!

Slutsats

Som du ser kan swing trading verkligen göra dig rik, förutsatt att du har tillräckligt långa framtidsutsikter. Handel bör behandlas som ett maraton snarare än en sprint eftersom det är då effekterna av sammansättning kommer till spel på riktigt. Dessutom möjliggör det mycket bättre riskkontroll, eftersom du inte behöver använda hänsynslösa handelsstorlekar för att uppnå dina mål när det gäller avkastning.

Om du vill lära dig swinghandel på ett snabbt och effektivt sätt, ta en titt på vår swing trading-kurs . Där får du handelsstrategier som är redo att handlas direkt, och det ramverk vi använder för att bara handla de aktier som har de absolut bästa chanserna att ge god avkastning framöver.